Catalunya: Prou! Acabem amb el procés!

Ja em tastat les conseqüències de la culminació del procés. Desenes d’empreses que ja han fugit i que probablement no tornaran. Una aturada generalitzada de l’activitat econòmica. Una societat dividida no en dues parts, més aviat en cinc o sis. Hem de dir prou. Fins aquí.

Quan vaig sentir al president Puigdemont referir-se un cop més a la legitimitat que li han atorgat les urnes, en aquest cas les del referèndum del 1 d’octubre, no sabia si plorar o riure. Com pot ser tan cínic i donar validesa als resultats del 1-O?

També ho van fer amb les darreres eleccions plebiscitàries, que, algun dirigient ho reconegué, es van perdre amb menys de 47,8% dels vots.

Han fet de tot. Han falsejat la relaitat. Han inventat nous termes, com la DUI. S’han apropiat de paraules com “unionista” per a definir els que no volen la independència. Han parlat de la manca de llibertat –que m’expliquin en què–, d’estat autoritari, de repressió…

Evidentment, s’hauria d’haver evitat la intervenció policial al referèndum, però d’aquí a parlar de que som un poble reprimit… Si us plau!

I Espanya no entén que nassos passa aquí. No volen. No poden. Els hi supera? També els mitjans de comunicació i el propi Gobierno han donat peu a que ens vegin com a gent que vol trencar Espanya. A veure, el que volem es deixar de pagar peatges! Volem, necessitem un gest real, no una comèdia! Volem comprensió. I ja està! No és tan difícil: amb una mica d’empatia es podria solucionar molt.

A Catalunya portem setmanes amb una tensió màxima. Es pot tocar. La població, pensi el que pensi, està angoixada. I els responsables es diuen Puigdemont i Rajoy.

Si us plau, diguem prou. Ja s’han obert prou ferides que costarà de tancar. Moltes. A famílies, amics, etc. Tots ho hem viscut. Avui, 11 d’octubre, diguem prou. Prou de comèdia. Prou de tàctica electoralista. Prou de moviments per assegurar la victòria d’una banda o d’una altra. És l’hora de la magnanimitat. Govern i Gobierno, prou d’actuar com criatures malcriades. Sigueu adults. I trobeu una punyetera solució, perquè si no ho feu, això petarà.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s